Штучний інтелект навчатимуть за допомогою гри Minecraft

Розробники сподіваються, що гра Minecraft навчить ШІ діяти більш творчо

Ні для кого не секрет, що на іграх можна побудувати цілу систему навчання. І мова не тільки про розвиваючі ігри для дітей або інтелектуальні для школярів. Наприклад, ігри часто використовуються і для навчання військовослужбовців. А ось як щодо ігрової форми навчання штучного интеллкта?

На сьогоднішній день штучний інтелект може виконувати завдання з неймовірною ефективністю, проте вона суворо обмежується сферою застосування. Facebook збирається навчити ШІ діяти за межами своєї області знань і для цього вчить його грати в Minecraft.

Планується, що навчений таким чином ШІ перетвориться в більш гнучку версію віртуального асистента на зразок Siri, який зможе допомагати людям у виконанні повсякденних завдань.

Згідно зі статтею від Engadget, рішення про навчання на сервері Minecraft було викликане ідеєю "домогтися прогресу у вирішенні проблем розуміння природної мови і навчання на основі діалогу".

Також наголошується, що багато досліджень в області машинного навчання спрямовані на виконання вузькоспеціалізованих, чітко визначених завдань. Команда Facebook навпаки, зацікавлена у ШІ, здатному розв'язувати прості задачі, які визначені (можливо, погано) людьми".

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект виграв у покер півмільйона доларів.