Головна Новини HI-tech ігри Штучний інтелект навчатимуть за допомогою гри Minecraft
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект навчатимуть за допомогою гри Minecraft

Розробники сподіваються, що гра Minecraft навчить ШІ діяти більш творчо

30 серпня 2019, 11:41 comments4579
Поділіться публікацією:
Штучний інтелект навчатимуть за допомогою гри Minecraft

Ні для кого не секрет, що на іграх можна побудувати цілу систему навчання. І мова не тільки про розвиваючі ігри для дітей або інтелектуальні для школярів. Наприклад, ігри часто використовуються і для навчання військовослужбовців. А ось як щодо ігрової форми навчання штучного интеллкта?

На сьогоднішній день штучний інтелект може виконувати завдання з неймовірною ефективністю, проте вона суворо обмежується сферою застосування. Facebook збирається навчити ШІ діяти за межами своєї області знань і для цього вчить його грати в Minecraft.

Планується, що навчений таким чином ШІ перетвориться в більш гнучку версію віртуального асистента на зразок Siri, який зможе допомагати людям у виконанні повсякденних завдань.

Згідно зі статтею від Engadget, рішення про навчання на сервері Minecraft було викликане ідеєю "домогтися прогресу у вирішенні проблем розуміння природної мови і навчання на основі діалогу".

Також наголошується, що багато досліджень в області машинного навчання спрямовані на виконання вузькоспеціалізованих, чітко визначених завдань. Команда Facebook навпаки, зацікавлена у ШІ, здатному розв'язувати прості задачі, які визначені (можливо, погано) людьми".

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект виграв у покер півмільйона доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!