Головна Новини HI-tech телефони Google скуповує людські обличчя
commentss НОВИНИ Всі новини

Google скуповує людські обличчя

За п'ять доларів перехожі спокійно підставляють обличчя під камеру нового смартфона

24 липня 2019, 14:56 comments4027
Поділіться публікацією:
Google скуповує людські обличчя

Google скоро презентує свій новий смартфон Pixel 4 і для нього розробляє нову технологію розпізнавання облич. Дані для її налаштування пошуковий гігант збирає у незвичний спосіб. Його співробітники ходять вулицями міст і пропонують перехожим по $5 за їхнє обличчя. Таких збирачів уже помітили на вулицях Нью-Йорка, але ходять чутки, що на цьому географія їх роботи не обмежиться.

Співробітники Google в обмін на гроші прохають у перехожих дозволу відсканувати їхнє обличчя. За попередніми даними, це має дати широкий набір даних для налаштування функції розпізнавання обличчя в Pixel 4. Адже наявні масиви таких даних часто мають якесь відхилення, наприклад, у них можуть бути переважно представлені обличчя однієї етнічної групи.

Сканування облич на вулицях міст співробітники Google здійснюють безпосередньо на смартфон, який захований у великому кейсі. Це необхідно, щоб не розсекретити мобільник раніше потрібного часу.

Після того як перехожий продає своє обличчя, його прохають зробити селфі на цей прихований телефон, а також покрутитися перед камерою цього мобільника. Винагороду видають не валютою, а подарунковими картками номіналом $5 для купівлі в Amazon чи Starbucks.

При цьому перехожих мало хвилює питання порушення приватності. Вони не бачать сенсу щось приховувати, оскільки переконані, що Google і так дізнається усе, що йому потрібно. 

Як повідомляло видання "Коментарі", собак будуть привчати до вібро-команд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!