Південнокорейська компанія Samsung залишає Китай

Компанія Samsung не витримала конкуренції з боку Apple і Huawei, а також дешевих китайських брендів

Компанія Samsung Electronics Co Ltd (005930.KS) припинила виробництво мобільних телефонів у Китаї через посилення конкуренції з боку місцевих компаній.

Зупинка останнього китайського заводу по виробництву телефонів Samsung відбулася після того, як в червні припинилося виробництво на заводі в південному місті Хуейчжоу. В кінці минулого року припинив роботу інший завод, що підкреслило жорстку конкуренцію в країні.

Південнокорейський технологічний гігант припинила виробництво телефонів у Китаї слідом за іншими виробниками, які зупинили діяльність в Китаї через зростаючі витрати на робочу силу та економічний спад.

Компанія Sony також заявила, що закриває свій завод з виробництва смартфонів в Пекіні і буде виробляти смартфони тільки в Таїланді. Але американська компанія Apple (AAPL.O), як і раніше, виробляє основні продукти саме в Китаї.

Згідно з дослідженнями, частка Samsung на китайському ринку скоротилася до 1% у першому кварталі з 15% в середині 2013 року, оскільки вона поступилася швидкозростаючим китайських брендів, таким як Huawei Technologies і Xiaomi Corp (1810.HK).

"У Китаї люди купують недорогі смартфони від вітчизняних брендів і дорогі телефони від Apple або Huawei. У Samsung мало надії на те, щоб відродити свою частку", - прокоментував ситуацію Пак Сунг-Скор, аналітик Cape Investment & Securities.

Тим не менш, в Samsung заявили, що не збираються припиняти продажі в Китаї. Також в останні роки компанія розширила виробництво смартфонів в менш дорогих країнах, таких як Індія і В'єтнам.

Як повідомляло видання "Коментарі", стали відомі характеристики смартфона Samsung Galaxy M10s.