Головна Новини HI-tech телефони У Китаї мають намір створити «потіючі» смартфони
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї мають намір створити «потіючі» смартфони

Вчені змусять смартфони "потіти" для охолодження процесора

28 січня 2020, 19:55 comments1856
Поділіться публікацією:
У Китаї мають намір створити «потіючі» смартфони

Зі збільшенням обчислювальної потужності смартфонів стає все більш актуальною проблема перегріву процесора і інших елементів. Шанхайські вчені запропонували нову концепцію сучасних гаджетів. Підхід до вирішення проблеми вони вирішили запозичити у природи, створивши цифрову техніку "потовиділення" для смартфонів.
Як відомо, піт допомагає ссавцям регулювати температуру тіла в спекотному середовищі і під час тренувань. Керуючись цим принципом, вчені винайшли спеціальне покриття з сорбенту, яке виділяє водяну пара для відводу тепла від пристроїв, повідомляє Digitaltrends.
Як каже автор проекту
Ченьсі Ван, незвичайний матеріал поглинає вологу з атмосфери до тих пір, поки пристрій не запрацює без відчутного навантаження на апаратні засоби. Під час підвищенні температури компонентів волога випаровується, покращуючи відведення тепла від смартфонів.
Результати експерименту показали, що покриття, що відводить тепло від нагрітих елементів, більш ефективне в порівнянні з існуючими методами охолодження. Експерт повідомив, що мідні пластини, які використовуються в смартфонах, хоч і працюють, але потребують великої площі. Ченьсі Ван також додав, що на відміну від пропонованого охолодження, існуючі технології примусової конвекції з використанням вентилятора споживають велику кількість енергії і займають багато місця в конструкції. Користувач може встановити цей кулер на ПК, але не на "розумний" годинник.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Іспанії створили футболку, здатну заряджати смартфони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!