Новий смартфон Google не підтримуватиме 5G

Прийдешній смартфон Google буде працювати на більш потужному процесорі, але не буде підтримувати технологію 5G

Дата запуску Google Pixel 4a стає все ближче і ближче, і тепер про пристрій відомо трохи більше. Передплатники форуму XDA повідомляють, що варіант Pixel 4a з кодовою назвою "sunfish" був безпосередньо пов'язаний з процесором Snapdragon 730, що вказує на те, що цей варіант майбутнього пристрою середнього класу від Google буде працювати саме на ньому.

Це буде певне оновлення порівняно з Snapdragon 670, встановленим у Pixel 3a. Більш потужний процесор забезпечить хороший баланс продуктивності і можливостей за ціною. Погана новина, як стверджує XDA, полягає у відсутності підтримки 5G в процесорі. Цікавою новиною є повна відсутність будь-якої інформації про два інших бюджетних "пікселях": "redfin" and "bramble".

У 2019 році Nikkei Asian Review повідомило про існування 5G Pixel, який знаходиться в процесі тестування. Якщо "sunfish" Pixel не обладнаний 5G, можливо, один з цих двох загадкових пристроїв буде оснащений 5G, або, можливо, випуск такого такого пристрою буде відкладено на більш пізній термін.

Очікується, що Pixel 4a буде запущений в травні 2020 року. Якщо Google вирішить не запускати Pixel 4a XL або 5G, буде цікаво подивитися, як компанія позиціонуватиме пристрій по відношенню до ринку в цілому і своєї власної флагманської лінійки Pixel 4.

Як повідомляє видання "Коментарі", Google збільшила винагороду за виявлення уразливості в смартфонах Pixel.