Головна Новини HI-tech роботи Штучний інтелект виграв у покер півмільйона доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект виграв у покер півмільйона доларів

Комп'ютер зумів здобути перемогу на п'ятьма чемпіонами

22 серпня 2019, 15:59 comments2576
Поділіться публікацією:
Штучний інтелект виграв у покер півмільйона доларів

У січні 2017 року стало відомо, що комп'ютерна програма Libratus обіграла чотирьох професійних гравців у покер і виграла два мільйони доларів.

Але її творці вирішили не зупинятися на досягнутому і зараз представили світові нову версію програми — Pluribus, яка вже обіграла в техаський холдем відразу п'ятьох чемпіонів в цій грі, "сидячи" з усіма ними за одним столом, прямо як в традиційних казино. Про розробку вчених пише журнал Science.

Як розповів Ной Браун (Noam Brown) з Університету Карнегі-Меллона в Піттсбурзі (США), один з творців Pluribus, штучний інтелект, виробляючи свою стратегію, створив кілька інноваційних прийомів, які можуть в подальшому вплинути на гру професіоналів з покеру.

Головна частина експерименту проходила протягом 12 днів в два етапи: один гравець проти п'яти копій Pluribus або п'ять професіоналів проти ШІ.

Щодня у грі брали участь п'ять різних чемпіонів з покеру, кожен з яких в минулому виграв більше мільйона доларів. У підсумку з допомогою своєї унікальної і "парадоксальної" стратегії ШІ більш ніж за десять тисяч роздач обіграв всіх кращих гравців і заробив півмільйона доларів.

"Головний плюс Pluribus — здатність поєднувати різні стратегії. Це те, до чого йдуть професійні гравці в покер. Мало у кого виходить міняти тактику випадковим чином і залишатися в плюсі. Майже всі люди не справляються з таким завданням", — розповів рекордсмен World Poker Tour Даррен Еліас (Darren Elias), який також зазнав поразки у грі з ШІ.

Як повідомляє видання "Коментарі", штучний інтелект буде стежити за орфографією користувачів Google.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!