Головна Новини HI-tech роботи Військово-морські сили США успішно протестували робота-тральщика
commentss НОВИНИ Всі новини

Військово-морські сили США успішно протестували робота-тральщика

Використання роботів-тральщиків гарантуватиме безпеку особового складу ВМС США

13 вересня 2019, 18:18 comments1883
Поділіться публікацією:
Військово-морські сили США успішно протестували робота-тральщика

Військово-морські сили США провели спеціальні демонстраційні випробування новітнього робота-тральщика, здатного знаходити, визначати тип і знищувати морські міни.
ВМС США показали робота-тральщики, який під час демонстрації зумів за один прохід виявити і знешкодити морські міни без необхідності заходження в небезпечну зону корабля з людьми на борту. Дана концепція виявлення і знищення мін за допомогою роботизованих засобів активно просувається американським флотом. Як стало відомо, роботи по створенню повністю автоматизованого корабля, здатного самостійно проводити всі заходи з пошуку мін, близяться до завершення.
Прототип робота, що брав участь у випробуваннях, створений на базі автономного катера CUSV, розробленого американською компанією Textron. Дальність дії тральщика по радіоканалу становить 140 км, тривалість автономної роботи — 20 годин. На ньому встановлений сонар AQS-20, який виявляє і класифікує міни. Для знищення виявлених боєприпасів використовується підводний робот Barracuda, який отримує орієнтування на ціль, підпливає до міни і підриває її з допомогою заряду, встановленого на борту.
Військові припускають, що використання автоматизованих тральщиків не тільки забезпечує безпеку особового складу, але і прискорює сам процес розмінування, який досі проходить дуже повільно.
Як повідомляло видання "Коментарі", японці представили безшумний дрон у вигляді кулі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!