Головна Новини HI-tech роботи Робот Boston Dynamics Spot пішов на службу до поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот Boston Dynamics Spot пішов на службу до поліції

Співробітники Массачусетської державної поліції вже використовували робота-пса в двох реальних операціях

26 листопада 2019, 13:14 comments2936
Поділіться публікацією:








Робот Boston Dynamics Spot пішов на службу до поліції

Компанія Boston Dynamics шукала способи застосування для своїх робото-псів, але виявляється, що деяким з них вже знайшли роботу. Радіостанції WBUR і ACLU довідалися, що загін саперів Массачусетської державної поліції орендував робота Boston Dynamics Spot в період з серпня по листопад. Представник поліції уточнив, що робот використовувався як "мобільний пристрій дистанційного спостереження за підозрілими пристроями і небезпечними місцями.

Поліція заявила, що робот-пес вже пройшов всі необхідні тести і навчання, а також використовувався у двох реальних інциденти. Незрозуміло, наскільки автономним був Spot, але поліція заявила, що вони не налаштовували програмне забезпечення собаки-робота і не використовували його в якості зброї. Керівник компанії Марк Райберт у квітні продемонстрував, що поліція штату Массачусетс випробовує Spot на TechCrunch Sessions: Robotics. При цьому не було згадано, що поліція мала намір орендувати робота.


Поліція, ймовірно, не могла б озброїти робота, навіть якби захотіла. У заяві для Gizmodo Boston Dynamics пояснила, що її ліцензія забороняє використання Spot для будь-яких завдань, які можуть "нашкодити або залякати людей". Компанія Майкла Перрі також повідомила WBUR, що її політика полягає в тому, що вона орендує роботів, а не продає їх. Це дозволяє Boston Dynamics бути розбірливою по відношенню до клієнтів і отримувати доступ до необхідної інформації, якщо вони порушують умови оренди.

Компанія ACLU вже попередила, що в цілому використання роботів силами поліції було недостатньо прозорим. Як вони ставляться до ордерів, і чи будуть вони використовувати роботів в якості зброї, якщо не існує лізингової угоди, яка перешкоджає цьому? Поліція в Далласі вже спровокувала суперечки, коли в 2016 році використала зарядженого бомбою робота, щоб вбити стрільця. Також є побоювання, що офіцери Массачусетсу можуть озброювати роботів, не повідомляючи про це громадськості і не встановлюючи чітких правил.

Як повідомляло видання "Коментарі", Boston Dynamics навчила робота робити сальто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!