Головна Новини HI-tech роботи Австралійці створили гідрогель для мускулатури роботів
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці створили гідрогель для мускулатури роботів

Вчені Австралії створили желеподібний гідрогель, який може відновлюватися подібно шкірі

18 грудня 2019, 15:35 comments2260
Поділіться публікацією:
Австралійці створили гідрогель для мускулатури роботів

Команда вчених з Австралійського національного університету (ANU) зробила значний прорив в області гідрогелей, створивши новий желеподібний матеріал, який може відновлюватися подібно шкірі.

Цей прорив може бути особливо значним в області боротьби зі старінням. Він заснований на попередніх дослідженнях гідрогелей, які розглядали 3D-друк органів шляхом об'єднання гідрогелю з клітинами реципієнта, а також використання гідрогелей для відновлення внутрішніх пошкоджень, таких як утворення рубців при хвороби серця.

Гідрогелі являють собою тип гелю, який здатний утримувати високий рівень води. Через це вони мають широкий спектр застосування, в тому числі в контактних лінзах, ранових пов'язках і при доставці ліків. Однак гідрогелі, як правило, крихкі, що означає, що попередні застосування були обмежені. Розробляючи новий тип гідрогелевого матеріалу з використанням динамічних хімічних зв'язків, команда ANU створила більш міцний і більш універсальний гідрогель.

Матеріал, який був описаний як схожий на желе, здатний імітувати шкіру, а також м'язи, зв'язки і кістки. Тепер можна сподіватися, що цей новий тип гідрогелю може привести до успіхів в медичних імплантатах або штучних м'язах. Враховуючи, що проблема виснажених м'язів часто зачіпає літніх людей, а попередні дослідження по створенню штучних м'язів вже ведуться, ця остання розробка доповнює багатообіцяючу роботу.

В даний час команда очікує високого рівня інтересу з боку дослідників, що працюють над софт-робототехнікою наступного покоління. Наступним кроком буде розробка чорнила для 3D-друку на основі желеподібного гідрогелю, що може розширити можливості його застосування.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи-аватари допоможуть японцям здійснювати покупки з дому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!