Головна Новини HI-tech роботи Китайська компанія Elephant Robotics представила робота-кота
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайська компанія Elephant Robotics представила робота-кота

Китайська компанія представила роботизованого кота, який здатний розпізнавати 20 ключових слів

27 грудня 2019, 13:09 comments1775
Поділіться публікацією:
Китайська компанія Elephant Robotics представила робота-кота

Китайський стартап Elephant Robotics представив альтернативу популярній і дорогій моделі робота-собаки Aibo, якого компанія Sony представила 12 років тому, — робокота MarsCat.

MarsCat випускається в білому, сірому, імбирному і чорному кольорах. Він оснащений шістьма ємнісними сенсорами, 5-мегапіксельною камерою в носі, щоб допомогти йому "бачити", і живиться від Raspberry Pi 3. Elephant Robotics повідомив The Verge, що користувач отримає від двох до трьох годин автономної роботи при "постійній взаємодії" і до п'яти годин при малому навантаженні, наприклад, коли MarsCat лежить або сидить, і при цьому все ще включений.

Elephant Robotics каже, що взаємодія з MarsCat буде визначати його індивідуальність. Наприклад, якщо користувач багато спілкується з MarsCat, він, ймовірно, буде частіше нявкати у відповідь. Компанія також заявляє, що MarsCat може розпізнавати 20 ключових слів, а генеральний директор Джої Сонг повідомив The Verge, що MarsCat розпізнає конкретні команди, які різні люди можуть говорити по-різному. Наприклад, "підійди" і "іди сюди". Якщо користувач хоче змінити поведінку MarsCat самостійно, то зможе програмувати дії для нього, використовуючи відкритий API і його Raspberry Pi.

Коли MarsCat офіційно надійде в продаж у наступному році, він буде коштувати 1299 доларів. Для порівняння — робот-собака Aibo обійдеться в $2,899.99.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот-пес Boston Dynamics Spot надійшов у продаж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!