Головна Новини HI-tech роботи Авторські права штучного інтелекту захистили через суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Авторські права штучного інтелекту захистили через суд

Китайський суд визнав статтю, написану роботом, його інтелектуальною власністю

13 січня 2020, 13:29 comments1861
Поділіться публікацією:
Авторські права штучного інтелекту захистили через суд

Суд міста Шэньчжэн, Китай, постановив, що звіт, написаний роботом Dreamwriter для холдингу Tencent, користується авторським правом. Тому веб-сайт "Будинок онлайн-кредитів", який опублікував всю статтю в Інтернеті, порушив закон. У деяких повідомленнях засобів масової інформації ця подія була оголошена "першою справою, що стосуються авторських прав AI". Але це не зовсім правильно. Повідомляється, що дана стаття була написана групою авторів, а штучний інтелект використовувався швидше як інструмент.

Навіть у такому випадку, це знаменна подія у судовій історії Китаю. Зрештою, рішення визнає важливу роль, яку ШІ може зіграти в створенні літературного контенту. Це, можливо, спонукатиме більше розробників прискорити дослідження і розробки для створення ШІ, здатного писати звіти, і навіть заохочуватиме більшу кількість ЗМІ використовувати ШІ для написання статей.

Технологія ШІ широко використовується в засобах массової інформації. 9 березня минулого року інформаційне агентство Xinhua застосувало свій перший ШІ-мовник, який міг імітувати рух людських губ на екрані, при цьому точно читаючи новини. До цього Xinhua встановило керований ІІ "медіа-мозок", який міг сортувати новинні повідомлення, відправляти їх по різних каналах, відслідковувати весь процес і збирати відгуки. При цьому використовувалися такі технології, як Big Data, хмарні обчислення, штучний інтелект та інтернет речей. Коротше кажучи, репортер або редактор не можуть зробити нічого, чого не може ШІ.

У той час як більшість засобів масової інформації дотримуються цієї тенденції, інші використовують лазівки в законі, оскільки в даний час не існує законодавчого положення, що спеціально захищає авторське право AI. Ось чому рішення суду дуже важливе. Воно буде стримувати певні засоби масової інформації, які сподіваються копіювати контент, створений штучним інтелектом.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект зробив кліп для лідера Rammstein.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!