Головна Новини HI-tech роботи Компанія Boston Dynamics «звільнила» свого легендарного робопса
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Boston Dynamics «звільнила» свого легендарного робопса

Робототехнічна компанія робить SDK свого знаменитого робопса доступним для всіх

27 січня 2020, 18:03 comments2189
Поділіться публікацією:
Компанія Boston Dynamics «звільнила» свого легендарного робопса

Тепер, коли робо-пес Spot став більш розумним і ввічливим, Boston Dynamics готова звільнити його. Робототехнічна компанія, що належить Softbank, оголосила, що починаючи з сьогоднішнього дня, вона робить SDK Spot доступним для всіх. Реліз дозволить розробникам і навіть нетрадиційним робототехнікам "створювати користувальницькі додатки, які дозволяють Spot виконувати корисні завдання в широкому спектрі галузей", — сказав віце-президент Boston Dynamics Майкл Перрі.
До сьогоднішнього дня SDK могли отримати тільки розробники з ранніх програм, але тепер він доступний усім у вигляді відкритого вихідного коду. Тим не менш, розробники, як і раніше, повинні стати першими користувачами, якщо вони хочуть орендувати робота для тестування свого коду, повідомляють в Boston Dynamics. Таким чином, вони можуть створювати власні методи управління роботом, інтегрувати сенсорну інформацію в інструменти аналізу даних і розробляти власні корисні навантаження, які розширюють можливості базової платформи робота", — повідомляють в компанії.
Наприклад, Boston Dynamics навела в приклад компанію HoloBuilder, яка використовувала SDK для додавання в Spot свого існуючого додатку. "Завдяки тому, що вони розробили, працівники можуть використовувати телефон, щоб навчити Spot документувати шлях навколо будівельного майданчика, і тоді Spot буде автономно пересуватися по цьому шляху і отримає 360 зображень, які надходитимуть прямо в їх програмне забезпечення для обробки", — йдеться в повідомленні. Інше використання включає моніторинг безпеки, лазерне сканування і поліцейські роботи, такі як перевірка підозрілих пакетів.
Поряд з випуском SDK, Boston Dynamics оголосила про зміну керівництва. Засновник Марк Райберт стане головою, поступившись своєю посаду генерального директора колишньому операційного директору і давньому співробітникові Робу Плейтеру. Це частина великого плану Boston Dynamics з комерціалізації своїх роботів, таких як SpotMini, Atlas, а тепер і Handle. Випуск SDK — великий крок до цієї мети.
Як повідомляло видання "Коментарі", робот-пес Boston Dynamics Spot надійшов у продаж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!