Головна Новини HI-tech роботи У США придумали, як допомогти безпілотним автомобілям уникнути зіткнення
commentss НОВИНИ Всі новини

У США придумали, як допомогти безпілотним автомобілям уникнути зіткнення

Дослідники з Північно-Західного університету створили алгоритм, за допомогою якого роботи уникають зіткнень один з одним

3 березня 2020, 16:34 comments1566
Поділіться публікацією:








У США придумали, як допомогти безпілотним автомобілям уникнути зіткнення

Дослідники з Північно-Західного університету, штат Іллінойс, розробили алгоритм, який не дозволяє роботам стикатися один з одним. Програма може допомогти автономним машинам уникнути пробок і підвищити ефективність роботи автоматизованих складів. Про це говорять результати дослідження, опубліковані в журналі IEEE Transactions on Robotics.

Алгоритм розглядає землю під роботами як сітку. Використовуючи технологію, аналогічну GPS, кожен робот знає, де він знаходиться в сітці. Перед ухваленням рішення про те, куди рухатися, кожен робот використовує датчики для зв'язку зі своїми сусідами, визначаючи, чи вільні сусідні простори в сітці чи ні. "Роботи відмовляються переміщатися в яке-небудь місце до тих пір, поки це місце не звільниться, і поки вони не дізнаються, що інші роботи не переміщуються в це ж місце. Вони обережні і резервують місце заздалегідь", — говорить провідний дослідник Майкл Рубенштейн.


Алгоритм визначає, як далеко кожен робот може спілкуватися з іншими роботами. "Кожен робот може відчувати тільки трьох або чотирьох своїх найближчих сусідів. Вони не бачать весь рій, що полегшує масштабування системи. Роботи взаємодіють локально, щоб приймати рішення без глобальної інформації", — пояснює Рубенштейн.

Використовуючи алгоритм, 100 роботів можуть координуватися, щоб сформувати форму протягом хвилини. У деяких попередніх підходах один і той же процес міг тривати до години. Рубенштейн вважає, що його алгоритм може бути використаний в автопарках і на автоматизованих складах.

Як повідомляло видання "Коментарі", алгоритм Google навчить роботів мислити самостійно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!