Головна Новини HI-tech космос Японське космічне агентство JAXA створило концепт місяцеходу на водневому паливі
commentss НОВИНИ Всі новини

Японське космічне агентство JAXA створило концепт місяцеходу на водневому паливі

Даний проект космічне агентство JAXA розробило спільно з автомобільною компанією Toyota Motor Corporation

9 серпня 2019, 10:37 comments2050
Поділіться публікацією:
Японське космічне агентство JAXA створило концепт місяцеходу на водневому паливі

Космонавти, які досягнуть Місяця повинні будуть там працювати, займатися дослідженнями і, можливо, навіть будувати поселення. Їм знадобиться куди більш серйозний транспорт для пересування по планеті, ніж потенційним космічним туристам. Пересувні засоби колоністів повинні будуть долати багато кілометрів пустельної і незвіданої місцевості, де найменша помилка може коштувати життя. Але все не так страшно, адже вже знайшлися ті, хто готовий створити необхідний для подорожей по Місяцю транспорт.

Створенням такого транспорту зайнялися фахівці Японського космічного агентства JAXA і компанії Toyota Motor Corporation, зараз вони вже закінчили розробку концептуального проекту місяцеходу, який має розмір, що в два рази перевищує розмір звичайного мікроавтобуса. Цей місяцехід може забезпечити комфортну подорож екіпажу з двох осіб. У випадку екстреної ситуації він може дати притулок чотирьом людям.

Місяцехід має складні сонячні батареї, які дозволять відновити запаси палива (водню і кисню), знову розщеплюючи воду, яка є продуктом роботи паливних елементів.

wAzYmVYOXO64wLmVHVuDC0ZLf.jpg

Через екстремальну температуру і високий рівень космічної радіації на поверхні Місяця астронавти змушені перебувати там, вбираючись в громіздкі і важкі скафандри. Для пересування астронавтів в області зони посадки місій Apollo використовувалися двомісні електричні колісні візки. JAXA і Toyota вирішили зробити свій місяцехід герметичним і з обгрівом, люди в його кабіні зможуть перебувати і працювати в звичайному одязі.

"Такі герметичні транспортні засоби стануть предметом першої необхідності, коли на Місяці буде розгорнута широка дослідницька програма. Це повинно початися в 2030-х роках, а ми плануємо створити і випробувати перший місяцехід в космосі вже до 2029 року" — розповідає Хіроші Ямакава, президент агентства JAXA.

В даний момент фахівці JAXA і Toyota розробили попередній проект місяцеходу, який дозволить визначити ряд проблем і завдань, які повинні бути вирішені в майбутньому. Для цього будуть використовуватися всі можливі космічні технології, якими володіє JAXA, передові автомобільні технології, якими володіє компанія Toyota, їх загальні людські і інтелектуальні ресурси.

Як повідомляло видання "Коментарі", у США запущена в космос ракета з українськими коренями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!