Головна Новини HI-tech космос Сили самооборони Японії створять бойовий супутник
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили самооборони Японії створять бойовий супутник

Основною функцією супутника Сил самооборони Японії буде захист космічних об'єктів країни

19 серпня 2019, 13:23 comments1745
Поділіться публікацією:
Сили самооборони Японії створять бойовий супутник

Уряд Японії розглядає можливість запуску супутника для перехоплення військових супутників іноземних держав у разі надзвичайної ситуації в рамках заходів щодо посилення заборони на тлі швидко зростаючої військової погрози в космічному просторі, що видно з розробки Китаєм і Росією супутників, які можуть нападати на космічні об'єкти інших країн.

Уряд планує прийняти офіційне рішення про введення такого перехоплюючого супутника до кінця наступного фінансового року, щоб він міг бути запущений в середині 2020-х років, повідомили джерела.

Сили самооборони Японії в даний час розширили використання космічного простору, головним чином, запустивши супутники для збору інформації, зв'язку і позиціонування. Однак "у нас немає ніяких оборонних можливостей для наших супутників", — заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони.

Коли справа доходить до так званих супутників-вбивць, які можуть атакувати супутники інших країн, то на думку відразу приходить Китай, який розробив супутник, оснащений роботизованою рукою, з метою його практичного використання. Уряд Країни Висхідного Сонця прийшло до висновку, що Японії необхідно створити свої оборонні структури в космосі, щоб стримувати напади з боку інших країн.

Уряд розглядає питання про введення типу супутника, який може відключити роботу військових супутників інших країн. В цьому фінансовому році міністерство почне проводити дослідження щодо коштів для цієї мети, яка включає руку робота, електромагнітні хвилі і кібератаки. На підставі результатів досліджень та інших факторів уряд Японії до кінця 2020 року ухвалить рішення про впровадження перехоплюючого супутника.

Як повідомляло видання "Коментарі", Франція формує космічні війська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!