Головна Новини HI-tech космос Європейське космічне агентство відмовилося від послуг російських космічних кораблів "Союз"
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейське космічне агентство відмовилося від послуг російських космічних кораблів "Союз"

З 2020 року європейські астронавти будуть літати в космос на американських кораблях

27 серпня 2019, 13:19 comments1694
Поділіться публікацією:
Європейське космічне агентство відмовилося від послуг російських космічних кораблів "Союз"

Європейське космічне агентство (ESA) у наступному році більше не буде використовувати російські космічні кораблі "Союз" для відправки своїх космонавтів на МКС. Про це заявив глава представництва ЄКА в Росії Рене Пішель.

За словами представника Європейського космічного агентства, в наступному році ESA відмовляється від польотів на Міжнародну космічну станцію (МКС) на російських "Союзах". Політ італійського космонавта Люка Пармітано 20 липня цього року у складі екіпажу російського пілотованого корабля "Союз МС-13" був останнім. З наступного року європейські астронавти будуть літати на МКС тільки на американських кораблях.

"На жаль, запуск Люка Пармітано став останнім для "Союзу". У найближчі роки наші космонавти будуть літати на американських кораблях", - сказав Рене Пішель.

НАСА повідомила, що перший американський пілотований космічний корабель з екіпажем вилетить на МКС навесні 2020 року.

У США розробляються нові пілотовані космічні кораблі: Crew Dragon компанії SpaceX і Cockpit компанії Boeing. Після проведення пілотованих і безпілотних польотів на МКС, очікується, що він буде сертифікований для НАСА і буде використовуватися для виводу астронавтів на орбіту. Невідомо, який це буде корабель — Crew Dragon або Cockpit. Рішення буде прийнято тільки за результатами випробувального польоту.

Як повідомляє видання "Коментарі", компанія Virgin Galactic продемонструвала космопорти для космічних туристів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!