Головна Новини HI-tech космос Американська приватна компанія SpaceX успішно протестувала футуристичний апарат Starhopper
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська приватна компанія SpaceX успішно протестувала футуристичний апарат Starhopper

Після першої невдалої спроби компанія SpaceX досягла успіху

28 серпня 2019, 11:40 comments3595
Поділіться публікацією:
Американська приватна компанія SpaceX успішно протестувала футуристичний апарат Starhopper

У вівторок, 27 серпня, в селищі Бока Чіка (штат Техас, США) компанія Ілона Маска SpaceX успішно протестувала реальний прототип свого космічного корабля Starhopper. Назва апарату буквально перекладається, як "Зоряний стрибун".

Трансляція тесту демонструвалась у прямому ефірі на YouTube-каналі SpaceX. Ілон Маск привітав всю команду SpaceX з цим успіхом і висловив сподівання, що настане день, коли Starhopper опуститься на поверхню Червоної планети.

Під час випробування апарат, розмір якого 9 метрів в ширину і більше 30 метрів у висоту, "підстрибнув" на 150 метрів. Так само він маневрував у польоті і планово повернувся на іншу посадочну площадку в ста метрах від місця зльоту.

Під час першого льотного випробування в кінці липня, корабель "підстрибнув" лише на 18 метрів.

uhNuNHQkv6aVIi2hoJONc6q4H.jpg

"Зоряний стрибун" — перший прототип так званого "Starship" ("Зореліт"), другої серії нової надважкої ракети Ілона Маска BFR (Big Falcon Rocket).

Маск раніше заявляв, що ця ракета зможе доставити екіпаж і вантажі, зокрема, на Марс, і повернути космонавтів на Землю. В майбутньому BFR зможе забезпечити польоти на інші планети Сонячної системи.

Крім того, в компанії SpaceX стверджують, що "Зореліт" можна буде використовувати для подорожей в межах нашої планети. Так, шлях з Нью-Йорка в Гонконг на цьому "транспорті" буде займати всього півгодини, а швидкість польоту буде досягати 25 000 кілометрів на годину.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск оцінив вартість міста на Марсі в $ 10 трлн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!