Головна Новини HI-tech космос Американське космічне агентство NASA відправить на Марс вертоліт-безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Американське космічне агентство NASA відправить на Марс вертоліт-безпілотник

Вертоліт Mars Helicopter стане частиною нового марсохода NASA

30 серпня 2019, 13:22 comments1720
Поділіться публікацією:








Американське космічне агентство NASA відправить на Марс вертоліт-безпілотник

Інженери Лабораторії реактивного руху NASA завершили встановлення експериментального вертольота-безпілотника на новий марсохід місії Марс-2020. Він повинен стати першим вертольотом, який здійснить політ на іншій планеті, повідомляють на сайті NASA.

Марсохід з вертольотом будуть запущені улітку 2020 року. У 2021 році вони висадяться на Червоній планеті в кратері Джезеро. Вертоліт закріпили в "підчерев'я" марсохода в спеціальній капсулі, яка захистить його під час посадки.

Апарат має широкі лопасті, здатні створювати достатню підйомну силу, а його подвійний гвинт може обертатися зі швидкістю 2400 оборотів в хвилину — в десять разів швидше, ніж у звичайних земних вертольотів. Працювати пристрій буде на дистанційному управлінні.


"Наше завдання — довести можливість польотів у надзвичайно тонкій атмосфері Марса", — заявив глава проекту Мімі Анг. Політ на висоті 1 сантиметра над поверхнею Червоної планети за своїми умовами рівносильний польоту на висоті 30 кілометрів над Землею (жоден вертоліт на таку висоту не піднімався).

Mars Helicopter має сонячні і літій-іонні батареї, а також систему підігріву, яка буде підтримувати температуру апарату холодними марсіанськими ночами.

Як повідомляло видання "Коментарі", американські студенти придумають назву для нового марсохода NASA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!