Головна Новини HI-tech космос Американське космічне агентство NASA створило 50-кілометровий мікрофон
commentss НОВИНИ Всі новини

Американське космічне агентство NASA створило 50-кілометровий мікрофон

Мікрофон, довжиною 50 кілометрів, був створений для вимірювання тихих звукових ударів надзвукового літака

11 вересня 2019, 15:59 comments1797
Поділіться публікацією:
Американське космічне агентство NASA створило 50-кілометровий мікрофон

Для наступного покоління комерційних надзвукових польотів Lockheed Martin і NASA витратили останні пару років на розробку експериментального літака X-59 QueSST, який, як очікується, здійснить свій перший політ у 2021 році або на початку 2022 року. З крейсерською швидкістю, яка перевищує Mach 1 NASA прагне мінімізувати шум польоту, викликаний подоланням звукового бар'єру, і нещодавно розгорнуло масив мікрофонів довжиною 50 км в пустелі Мохаве в Каліфорнії, щоб забезпечити майбутні випробування: перевірити здатність X-59 знизити звуковий удар до "тихого удару".

NASA хоче забезпечити більш швидку доставку комерційних вантажних і пасажирських авіаперевезень. Для цього агентству необхідно переконати Федеральне авіаційне управління у тому, що тихі надзвукові польоти є можливими, з тим щоб управління могло виробити нові надійні правила для надзвукових польотів над землею.

У рамках серії польотів "Визначення килимів у вимірах цілісності", або CarpetDIEM, в рамках проекту NASA, космічне агентство буде акустично підтверджувати експериментальний надзвуковий літак, після чого воно планує в кінцевому підсумку політати на X-59 над обраними териториями в США.

"X-59 спроектований так, щоб мати тихі звукові удари, які не будуть заважати людям, але спочатку нам потрібно вийти і довести це", — сказав Ед Херінг, головний дослідник NASA в CarpetDIEM, який провів 25 років, досліджуючи звукові удари.

На "килимі" довжиною 50 км в пустелі Мохаве, де можна повністю записати тихі звукові удари Х-59, NASA розгорнула масив мікрофонів, здатних захоплювати до 50 000 зразків звукових даних в секунду.

Як повідомляло видання "Коментарі", експертні групи космічних агентств NASA і ESA обговорять технологію захисту від астероїдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!