Головна Новини HI-tech космос США та Австралія разом підкорюватимуть Місяць і Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

США та Австралія разом підкорюватимуть Місяць і Марс

NASA і Австралійське космічне агентство підписали угоду про співпрацю в рамках програми NASA "Артеміда"

23 вересня 2019, 11:06 comments1592
Поділіться публікацією:
США та Австралія разом підкорюватимуть Місяць і Марс

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про намір своєї країни приєднатися до Сполучених Штатів в дослідженні Місяця і Марса, включаючи місячну програму NASA "Артеміда".

Оголошення відбулося в суботу на церемонії в штаб-квартирі НАSA у Вашингтоні, під час якої заступник Адміністратора NASA Джим Морхард і глава Австралійського космічного агентства Меган Кларк підписали спільну заяву про співпрацю. У церемонії також взяли участь міністр торгівлі Уілбур Росс, посол Австралії в США Джо Хокей і посол США в Австралії Артур Калвахаус.

Заява передбачає потенційний австралійський внесок в області, що представляють взаємний інтерес, такі як робототехніка, автоматизація та дистанційне управління активами — аналогічні тим, які в даний час використовуються Австралією в гірничодобувній промисловості.

В рамках зобов'язання Австралії співпрацювати з NASA Моррісон пообіцяв більш ніж потроїти бюджет Австралійського космічного агентства на підтримку місій, пов'язаних з висадкою на Місяці та Марсі.

"Ми пишаємося сьогоднішньою заявою та зобов'язанням наших друзів з Австралії підтримати нас у нашій місії по поверненню на Місяць до 2024 року за програмою Artemis. Міцні відносини між NASA і Австралійським космічним агентством підтверджують прагнення NASA організувати стійкі дослідження з нашими комерційними та міжнародними партнерами до 2028 року", — заявив Морхард.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA відправить супутник на орбіту майбутньої навколомісячній станції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!