Головна Новини HI-tech космос Китай створює космічний корабель для висадки на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай створює космічний корабель для висадки на Місяць

Уряд Китаю розраховує здійснити пілотований політ до Місяця в 2030 році

3 жовтня 2019, 13:56 comments2083
Поділіться публікацією:
Китай створює космічний корабель для висадки на Місяць

Китай розробляє космічний корабель нового покоління для польотів людини в космос. Він буде призначатися для польотів на Місяць, але зможе відвідати і більш віддалені об'єкти.

Китай став третьою країною, яка самостійно запустила космонавтів у 2003 році, коли Ян Лівей облетів Землю на космічному кораблі "Шеньчжоу-5". І хоча країна планує незабаром почати будівництво модульної космічної станції, Китай, мабуть, вже дивиться за межі можливих місій на Місяць.

Недавній промо-ролик від Китайської академії космічних технологій (CAST), державного виробника космічних апаратів та супутників, продемонстрував пілотоване судно нового покоління, здатне до польоту в далекому космосі.

4KwKkC3O8MKv4N1UUGDqnP7dC.jpg

Двухмодульной космічний корабель складається з модуля екіпажу та службового модуля, який буде забезпечувати рух, потужність і життєзабезпечення секції екіпажу. Космічний корабель має довжину до 9 метрів і максимальну масу при зльоті близько 22 тонн. Модуль екіпажу буде частково використовуватися повторно, в той час як космічний корабель в цілому має модульну конструкцію, яка дозволяє конструювати його для задоволення різних вимог польоту. Новий космічний корабель зможе перевозити від чотирьох до п'яти космонавтів.

В даний час Китай використовує 8,6-тонний космічний корабель "Шеньчжоу", який може доставити трьох астронавтів на низьку навколоземну орбіту (LEO). Тим не менш, "Шеньчжоу" не призначений для жорсткої радіаційної обстановки в глибокому космосі, і при цьому він не може пережити високошвидкісне повернення в атмосферу Землі, яке повинні витримати такі місії.

D_1_ussohJU452YWiBQ1295QD.jpg

Китайські чиновники заявили, що країна сподівається виконати польоти з екіпажем на Місяць у 2030-х роках. Хоча такий проект не був затверджений, в даний час ведеться рання розробка надважкої ракети-носія Long Long 9, аналогічної за своїми можливостями ракеті NASA Saturn V.

Як повідомляло видання "Коментарі", Японія успішно запустила в космос вантажний безпілотник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!