Американські астронавти пробули у відкритому космосі рекордний час

Два американських астронавти провели у відкритому космосі сім годин, усуваючи несправності на МКС

Два американських астронавти завершили вихід у відкритий космос з Міжнародної космічної станції в неділю, перший у серії з п'яти виходів у відкритий космос в жовтні, щоб замінити енергетичні батареї на дальньому кінці станції.

Астронавти Христина Кох і Ендрю Морган завершили свій вихід у відкритий космос в 14:40 і таким чином пробули за межами станції сім годин і одну хвилину, повідомляє американське космічне агентство NASA.

Вони встановили нові літій-іонні акумулятори, які модернізують енергосистеми станції. Існуючі нікель-водневі батареї були модернізовані. Також астронавти додали до них більш потужні літій-іонні батареї, які прибули на МКС на борту японського транспортного засобу H-ІІ 28 вересня, повідомляє NASA.

Крім того, два астронавти виконали деякі завдання, включаючи видалення додаткової нікель-водневої батареї, спочатку заплановане на наступний вихід у відкритий космос 11 жовтня.

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції планують провести ще дев'ять складних виходів у відкритий космос у найближчі три місяці, що є рекордним показником з моменту завершення складання космічної станції в 2011 році.

Члени екіпажу космічної станції провели 219 виходів у відкритий космос для складання і обслуговування орбітальної лабораторії. У загальній складності це 57 днів, шість годин і 27 хвилин перебування за межами станції.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA відправить у відкритий космос тільки жінок.