Головна Новини HI-tech космос Американська компанія Virgin Orbit готується відправити супутник на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія Virgin Orbit готується відправити супутник на Марс

Компанія британського бізнесмена Річарда Бренсона розробляє власну програму місій на Марс

10 жовтня 2019, 13:25 comments1956
Поділіться публікацією:
Американська компанія Virgin Orbit готується відправити супутник на Марс

Компанія Virgin Orbit, яка належить британському бізнесменові Річарду Бренсону, анонсувала запуск свого першого космічного корабля на Марс в 2021 році.

Співробітники Virgin Orbit разом з польською компанією SatRevolution і декількома університетами планують розробити не менше трьох роботизованих місій на Марс протягом наступних десяти років.

Якщо їм вдасться досягти своїх цілей, ці місії можуть стати першими комерційними поїздками на Марс. Досі лише чотири організації під керівництвом уряду успішно потрапили на Червону планету.

Компанія Virgin не має наміру відправляти на Марс туристів. Їх метою є відправка невеликого супутника. Згідно з основною ідеєю, ракета LauncherOne повинна буде доставити 50-кілограмовий супутник для дослідження глибокого космосу.

Як відомо, головним ідеологом колонізації Марса є Ілон Маск і його компанія SpaceX. Підприємець має намір переселити на Червону планету не менше мільйона чоловік. Згідно задумам Маска, люди зможуть вирушити на Марс вже в 2025-м. Перший запуск апарату компанії SpaceX Starship планується здійснити у 2022 році. До намірів Маска з сумнівом ставляться експерти космічного агентства NASA. Вони вважають, що перша пілотована місія на Марс може відбутися не раніше 2030-х років.

Як повідомляло видання "Коментарі", в ОАЕ назвали політ на Марс метою еміратських космонавтів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!