Головна Новини HI-tech космос Космічне агентство NASA запустило супутник для вивчення іоносфери
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне агентство NASA запустило супутник для вивчення іоносфери

Основна мета місії - дізнатися як іоносфера впливає на радіозв'язок і сигнали супутникової навігації

11 жовтня 2019, 10:41 comments2679
Поділіться публікацією:
Космічне агентство NASA запустило супутник для вивчення іоносфери

Із запізненням більше ніж на два роки, компанія Northrop Grumman запустила крилату ракету Pegasus XL з живота літака-носія L-1011 в четвер.  Таким чином розпочалася місія з вивчення електрично зарядженої іоносфери Землі, її взаємодії з сонячним вітром і того, як вона впливає на зв'язок і сигнали GPS-навігації. Проект обійшовся в 252 мільйони доларів

Літак-носій L-1011 "Stargazer", що летів на висоті 41 300 футів приблизно в 50 милях на схід від Дейтон-Біч, штат Флорида, випустив ракету вагою 53 000 фунтів в десять годин вечора. Це на 30 хвилин пізніше, ніж спочатку планувалося, через збій зв'язку між диспетчерами польоту і літаком-носієм.

Через п'ять секунд після випуску двигун першого ступеня Pegasus XL довжиною 57 футів запрацював, щоб почати 11-хвилинне сходження на орбіту. Спроба запуску була зроблена ще в середу, але все зірвалося через очікувані шторми в траєкторії польоту. Але в четвер погода була сприятливою і ракета Pegasus XL успішно злетіла в космос.

"Це було важко. У нас були деякі невдачі на початку минулого року. Я радий, що ми змогли вивести корисне навантаження на орбіту. Все виглядає фантастично для нас", — повідомив Омар Баез, директор по запуску NASA.

Супутник NASA з дослідження іоносфери ICON почне політ у космос на ракеті Northrop Grumman Pegasus XL, скинутої з живота літака-носія компанії Stargazer.

Мета Ionospheric Connection Explorer, або ICON, полягає в тому, щоб краще зрозуміти фізику екстремальних верхніх шарів атмосфери. Як вона реагує на основні події космічної погоди, такі як сонячні бурі і спалаху, і як вона впливає на радіозв'язок і сигнали супутникової навігації, які проходять через неї.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA відправить у відкритий космос тільки жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!