Головна Новини HI-tech космос Японія допоможе NASA висадити астронавтів на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія допоможе NASA висадити астронавтів на Місяць

NASA і японське космічне агентство JAXA підписали угоду про спільну космічну місію

18 жовтня 2019, 11:57 comments1960
Поділіться публікацією:
Японія допоможе NASA висадити астронавтів на Місяць

Японія може приєднатися до NASA в прагненні доставити людей на Місяць, йдеться в заяві американського космічного агентства.
Якщо японці і американці зуміють домовитися про спільні космічні місії в майбутньому, то Країна Висхідного Сонця допоможе США здійснити висадку астронавтів на поверхню супутника Землі. Нагадаємо, що адміністрація президента Дональда Трампа доручила NASA знову висадити людину на Місяць до 2024 року.
В обмін NASA надасть місце для японського корисного вантажу
CubeSats під час першої місії NASA Artemis.
Адміністратор NASA Джим Бріденстайн ще у вересні підписав спільну заяву про співпрацю в області дослідження Місяця з Хіроші Ямакавою, президентом Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA).
"
Розширення співробітництва між NASA і JAXA для просування людської діяльності на поверхні Місяця в кінцевому підсумку призведе до подальшого дослідження Червоної планети. Це піде на користь не тільки нашим двом країнам, але і всьому людству", — йдеться в заяві Бріденстайна.
Японія і NASA вже є партнерами в кількох місіях, включаючи поточну програму Міжнародної космічної станції з екіпажем. Японія відправила кілька космонавтів на орбітальний комплекс. Вона також відправила на станцію модуль Кібо, роботизовану руку. Модуль являє собою невелику установку для запуску супутників і численних вантажних суден.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA показали скафандри для польотів в космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!