Головна Новини HI-tech космос Приватна компанія SpaceX запустить 30 тисяч нових супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Приватна компанія SpaceX запустить 30 тисяч нових супутників

Регулятори вже схвалили запит на розміщення 12 тисяч супутників, але компанія Ілона Маска не має наміру на цьому зупинятися

18 жовтня 2019, 13:33 comments1840
Поділіться публікацією:
Приватна компанія SpaceX запустить 30 тисяч нових супутників

Компанія SpaceX попросила у Міжнародного союзу електрозв'язку дозвіл на розміщення на орбіті ще 30 000 супутників Starlink. Коли SpaceX вперше запустила проект, вона представив Starlink як космічну інтернет-мережу з 12 000 супутників. МСЕ і Федеральна комісія із зв'язку США вже схвалили цей запит компанії. Нова група запитів призначена для додаткових 30 000 одиниць.
SpaceX подала в МСЕ в загальній складності 20 заявок, кожна з яких запитує дозвіл на 1500 супутників на різних навколоземних орбітах. Компанія хоче вивести їх на висоту від 204 до 360 миль, що може стати приводом для занепокоєння. Роджер Томпсон, представник Аерокосмічної корпорації, заявив, що хоча ця область космосу є найчистішою, люди продовжують літати на космічних кораблях. Наприклад, на МКС. За його словами, наповнення космосу тисячами супутників може завадити майбутнім космічним місіям.
Тим не менш, запит дозволу на 30 000 супутників не означає, що проект Starlink фактично запустить в цілому 42 000. Деякі з критиків компанії вважають, що заявки — це всього лише виверт, щоб втопити МСЕ в дослідженнях зараз, коли він знаходиться на межі зміни до своїх правил. З часом подача заявок в МСЕ буде лише першим кроком у дуже довгому процесі. У SpaceX є сім років для запуску супутників з запитаними частотами.
Нагадаємо, що компанія Ілона Маска успішно запустила перші 60 супутників Starlink на орбіту на початку цього року.

Як повідомляло видання "Коментарі", американська приватна компанія SpaceX показала потенційні зони висадки на Марсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!