Головна Новини HI-tech космос США розробляють космічну систему протиракетної оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

США розробляють космічну систему протиракетної оборони

Чотири американські компанії розробляють проекти космічних датчиків для Агентства протиракетної оборони США

1 листопада 2019, 15:10 comments1790
Поділіться публікацією:
США розробляють космічну систему протиракетної оборони

Компанії Northrop Grumman, Raytheon, Leidos і L3Harris розроблять конкуруючі проекти для програми створення космічного датчика гіперзвукового і балістичного стеження.

Агентство протиракетної оборони США уклало контракти з Northrop Grumman, Raytheon, Leidos і L3Harris за 20 мільйонів доларів на розробку космічних датчиків, здатних відстежувати гіперзвукові і балістичні ракети.

MDA повідомляє, що було відібрано чотири заявки з дванадцяти представлених для програми космічного датчика гіперзвукового і балістичного стеження. Пропозиції були замовлені Консорціумом космічних підприємств Центру космічних і ракетних систем ВПС від імені MDA. У відповідності з контрактом кожна компанія повинна спроектувати корисне навантаження досвідченого датчика до 31 жовтня 2020 року.

Програма була запущена через десять місяців після випуску Огляду протиракетної оборони адміністрації Трампа, в якому міститься заклик до розгортання космічних датчиків для моніторингу, виявлення та відстеження удосконалених маневренних гіперзвукових транспортних засобів з будь-якої точки земної кулі.

Сполучені Штати з 1990-х років мають протиракетний щит — мережу наземних, повітряних і морських радарів і перехоплювачів — для захисту від балістичних ракет. HBTSS додасть нові можливості для виявлення вдосконаленого гіперзвукового ковзної зброї Китаю і Росії. Раніше її було б неможливо виявити теперішніми системами після початкової фази їх польоту, пояснив Том Карако, аналітик з протиракетної оборони в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Як повідомляло видання "Коментарі", ВМС США розробили лазер для зарядки дронів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!