Головна Новини HI-tech космос Космічне агентвто NASA представило повністю електричний літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне агентвто NASA представило повністю електричний літак

Попередні випробування першого повністю електричного літака X-57 «Максвелл» пройшли успішно

11 листопада 2019, 12:32 comments1798
Поділіться публікацією:
Космічне агентвто NASA представило повністю електричний літак

Космічне агентвто NASA продемонструвало попередню версію свого першого повністю електричного експериментального літака X-57 "Максвелл". Презентация пройшла в п'ятницю в лабораторії аеронавтики в пустелі Каліфорнії.

Створений на основі двомоторного повітряного гвинта Tecnam P2006T італійського виробництва, X-57 розроблявся з 2015 року, і до першого офіційного випробувального польоту в небі над базою ВПС Едварда залишалося не менше року.

Але після установки двох найбільших з 14 електродвигунів, які в кінцевому підсумку будуть приводити в рух літак, що працює на спеціально розроблених іонно-літієвих батареях, NASA визнало, що Maxwell готовий до свого першого публічного попереднього випробування.


NASA також продемонструвало нещодавно побудований симулятор, який дозволяє інженерам і пілотам відчути, як буде маневрувати готова версія Х-57 в польоті, навіть якщо літак знаходиться в стадії розробки.

Maxwell є останнім з лінійки експериментальних літаків, які Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору розробляло протягом багатьох десятиліть для багатьох цілей. В їх числі є і подібний до кулі Bell X-1, який першим подолав звуковий бар'єр.

Як повідомляло видання "Коментарі", французи відправлять вино в космос.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!