Головна Новини HI-tech космос Китай запустить дев'ять метеорологічних супутників до 2025 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустить дев'ять метеорологічних супутників до 2025 року

Нова система супутників буде забезпечувати високоточне глобальне тривимірне спостереження за атмосферою

29 листопада 2019, 16:23 comments1576
Поділіться публікацією:
Китай запустить дев'ять метеорологічних супутників до 2025 року

Китай почав проектування метеорологічних супутників Fengyun 5 і системи спостереження за метеорологічними супутниками на полярній орбіті третього покоління. Про це повідомив портал Science and Technology Daily у четвер.

Нова система супутників буде забезпечувати високоточне глобальне тривимірне спостереження за атмосферою, повідомив Чжан Пен, заступник директора Національного супутникового метеорологічного центру. Китай запустив в цілому 17 метеорологічних супутників Fengyun, з яких сім в даний час знаходяться на орбіті. Враховуючи зростаючий попит на метеорологічні супутникові дані, Китай планує запустити ще дев'ять супутників Fengyun до 2025 року.

Супутники Fengyun 5 будуть низькоорбітальними метеорологічними супутниками з мережею комплексних супутників спостереження, спеціальних супутників спостереження і груп супутників для екстремального моніторингу погоди. Вони стануть спадкоємцями супутників Fengyun 3, які в даний час знаходяться в експлуатації. Очікується, що їх повністю замінять до 2035 року.

Плановані метеорологічні супутники, в тому числі супутники Fengyun 5 на полярній орбіті і супутники Fengyun 6 на геостаціонарній орбіті, будуть краще підтримувати прогноз метеорологічних катастроф і покращувати роботу глобальних метеорологічних служб, говориться в доповіді Ян Цзюня, директора NSMC.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив у космос глобальні мультимедійні супутники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!