Головна Новини HI-tech космос Космічний корабель Cargo Dragon доставив на МКС "доброзичливого" робота
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний корабель Cargo Dragon доставив на МКС "доброзичливого" робота

Космічний корабель SpaceX Cargo Dragon доставив на МКС "доброзичливого" робота і "могутніх" мишей

9 грудня 2019, 13:26 comments3090
Поділіться публікацією:
Космічний корабель Cargo Dragon доставив на МКС "доброзичливого" робота

Капсула SpaceX Cargo Dragon успішно зістикувалась з Міжнародною космічною станцією. Про це повідомило офіційне джерело NASA. Dragon перевозив 5700 фунтів вантажу. В нього входять провізія для екіпажу, що проживає на космічній станції, і наукове обладнання.

Дослідні матеріали будуть підтримувати ряд експериментів. Наприклад, дослідження пивоварного ячменю в умовах мікрогравітації, щоб допомогти адаптувати його для використання при тривалих космічних польотах. Також доставлено обладнання для вивчення поведінки вогню в космосі. Капсула Дракона також містила групу генетично покращених "могутніх" мишей, які допоможуть ученим зрозуміти, як обмежити втрату м'язів і кісток у людей, поки вони знаходяться в космосі.

Серед всіх матеріалів і дослідницького обладнання також є "доброзичливий" робот, що одержав назву CIMON-2. Це нове покоління інтерактивного мобільного компаньйона Crew. Робот був побудований компанією Airbus в Німецькому аерокосмічному центрі і використовує штучний інтелект IBM на основі технології Watson. Він призначений для взаємодії з людиною та для допомоги космонавтам у виконанні завдань.

Досі всі місії по доставці SpaceX, за винятком однієї, пройшли успышно: ракета SpaceX Falcon вибухнула під час сьомої такої місії в 2015 році. Компанія підписала контракт на продовження місій щодо поповнення запасів МКС до 2024 року. Нова версія космічного корабля Dragon Space під назвою Crew Dragon незабаром може бути готова літати з астронавтами на борту.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX провела успішні випробування двигунів Crew Dragon.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!