Головна Новини HI-tech космос На Марсі виявлені поклади мінералів, здатних зберігати живі організми
commentss НОВИНИ Всі новини

На Марсі виявлені поклади мінералів, здатних зберігати живі організми

Вчені виявили поклади кремнезему на Марсі, що може свідчити про наявність життя на Червоній планеті

16 грудня 2019, 13:30 comments1515
Поділіться публікацією:
На Марсі виявлені поклади мінералів, здатних зберігати живі організми

Космічний корабель, що обертається навколо Марса, виявив явні ознаки того, що на посадковій площадці марсохода NASA Mars 2020 — кратері Джезеро — знаходиться гідратований кремнезем. Це мінерал, який особливо підходить для збереження життя.

Місія Rover допоможе дослідникам з'ясувати, як утворилися мінерали, і почати досліджувати їх на предмет ознак життя. І команда вчених вже пропонує кілька ідей про те, як мінерали з'явилися в кратері Джезеро. Дослідники описують свої висновки у дослідженні, опублікованому в листопаді в журналі Geophysical Research Letters.

Кремнезем — це кристалічна структура, яка складається з кремнію і кисню, які можна знайти в кварці, склі і піску. Гідратований кремнезем утримує воду в своїй кристалічній структурі. На Землі гідратований кремнезем може утворюватися у різних середовищах, наприклад, у вулканічному склі і на дні океану. Гідратований кремнезем є одним із найбільш твердих матеріалів, крім алмазу, і стійкий до атмосферних впливів від вітру і води. Це означає, що він дуже добре зберігає більш м'які матеріали, які потрапляють всередину.

Дослідники знайшли докази наявності гідратованого діоксиду кремнію в кратері Джезеро, коли дані з космічного корабля Mars Reconnaissance Orbiter співпали з аналогічними вимірюваннями, проведеними в гідратном діоксиду кремнію в лабораторії. Після того, як ровер приземлиться в 2021 році, вчені зможуть уважно вивчити мінерали і з'ясувати, як вони утворилися і чи можуть вони містити ознаки минулого життя.

Запуск марсохода Mars 2020 запланований на липень 2020 року, а посадка на Марс — у лютому 2021 року. Як тільки це відбудеться, інструменти марсохода зможуть ретельно проаналізувати хімічний склад гідратованого кремнезему та оточуючих порід. Ці спостереження дозволять вченим з'ясувати, як утворився гідратований кремнезем і чи містять вони складні органічні молекули.

Як повідомляло видання "Коментарі", європейське космічне агентство запустить в космос робота-прибиральника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!