Головна Новини HI-tech космос Один з найпотужніших телескопів NASA припиняє роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з найпотужніших телескопів NASA припиняє роботу

30 січня припинить свою роботу телескоп, який дав можливість намалювати всесвіт в інфрачервоному світлі

23 січня 2020, 17:42 comments2041
Поділіться публікацією:
Один з найпотужніших телескопів NASA припиняє роботу

16-річна місія NASA, яка намалювала Всесвіт в інфрачервоному світлі, завершиться в цьому місяці, коли космічний телескоп Spitzer зробить свої останні спостереження 29 січня.

Телескоп Spitzer був запущений в серпні 2003 року як одна з чотирьох Великих обсерваторій NASA, слідуючи по стопах космічного телескопа Hubble і рентгенівської обсерваторії Chandra. NASA проведе прес-конференцію, присвячену спадщині Spitzer, 22 січня.

Телескоп був пристосований для вивчення інфрачервоного світла, яке часто асоціюється з теплом. Spitzer був особливо вправний в тому, щоб дивитися крізь пил, який приховує огляд багатьох інших інструментів. Ця можливість дозволила вченим вивчати зоряні системи, де зірки і планети все ще формуються. Spitzer також дав основу для розуміння того, як вмирають зірки, як утворився Всесвіт і як живляться надмасивні чорні діри.

Spitzer був розрахований на експлуатацію протягом 2,5 років. У підсумку він протримався більше 15 років. Серед головних відкриттів телескопа — виявлення самого великого кільця Сатурна, відкриття декількох екзопланет і складання карт з атмосфер, а також відкриття структури магнітних полів в центрі Чумацького шляху. NASA вимкне космічний телескоп Spitzer 30 січня.

Як повідомляло видання "Коментарі", телескоп NASA розкрив природу потужного космічного сигналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!