Головна Новини HI-tech космос На орбіті Землі може вибухнути супутник
commentss НОВИНИ Всі новини

На орбіті Землі може вибухнути супутник

Вибух супутника може зачепити інші апарати на орбіті

27 січня 2020, 13:43 comments5201
Поділіться публікацією:
На орбіті Землі може вибухнути супутник

Супутник телевізійного мовлення Spaceway-1, який належить компанії DirecTV, може вибухнути на орбіті Землі. Як повідомляє "Популярная механика", компанія вже повідомила про це Федеральну комісію зі зв'язку США.

Повідомляється, що в грудні в роботі супутника відбувся збій, який "призвів до значного і необоротного пошкодження батарей". При зарядці акумуляторів апарат може вибухнути, а його уламки – пошкодити інші супутники, які знаходяться на орбіті.

Для того, щоб уникнути цього, DirecTV запросила дозвіл перевести супутник на так звану "цвинтарну орбіту", яка знаходиться на 290 кілометрів далі від Землі. На даний момент апарат знаходиться на геостаціонарній, найбільш густонаселеній, орбіті.

На зміну орбіти відводиться всього місяць, а сам супутник знаходиться на сонячній стороні, що дозволяє не використовувати батареї, а безперебійно живити апаратуру за рахунок сонячної енергії. Але 25 лютого 2020 року він опиниться за Землею і не буде освітлюватися Сонцем. До цього часу він повинен бути вже на "цвинтарній" орбіті, де, у разі вибуху, його осколки не зможуть нікому нашкодити.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", компанія SpaceX відклала запуск своєї супутникової місії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.popmech.ru/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!