Головна Новини HI-tech космос Орбітальні супутники Європейського космічного агентства відновлюють роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбітальні супутники Європейського космічного агентства відновлюють роботу

Діяльність Європейського космічного агентства була паралізована через співробітника, якому діагностували COVID-19

6 квітня 2020, 14:07 comments1221
Поділіться публікацією:
Орбітальні супутники Європейського космічного агентства відновлюють роботу

Чотири роботизованих місії Європейського космічного агентства (ESA), у тому числі два орбітальних апарати на Марсі, відновлюють наукові операції після збою, викликаного позитивним діагнозом на наявність коронавіруса у працівника в центрі управління ESA в Німеччині.

ESA заявила, що чотири місії повертаються до нормальної роботи після того, як наприкінці березня було вирішено офіційно призупинити збір наукових даних. Керівники Агентства вирішили призупинити наукові операції в місіях після того, як один із співробітників в Європейському центрі космічних операцій, або ESOC, в Дармштадті, Німеччина, дав позитивний результат на коронавірус.

"З цією людиною, на щастя, все гаразд, і вона одужує. Однак за два дні на роботі до того, як співробітнику поставили діагноз, він вступив в контакт приблизно з двадцятьма колегами", — сказав в офіційному повідомленні ESA Паоло Феррі, керівник місії в ESOC. В ESA також повідомили, що ці двадцять людей пройшли карантин, а цілі будівлі у центрі керування були ретельно вимиті і продезінфіковані.

Раніше повідомлялося, що багато з людей, потенційно схильних до дії вірусу, працювали над місією "Сонячний орбітер", яка була запущена в лютому, над космічним апаратом "Марс Експрес" і "Эксомарс", а також над кластерною місією, яка складається з чотирьох космічних кораблів, що обертаються навколо Землі. Керівництво ESA прийняло рішення превентивно призупинити операції в цих місіях, поки не зникне ризик потенційного каскаду наступних інфекцій та карантинів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Європейське космічне агентство запустить в космос робота-прибиральника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!