Головна Новини HI-tech космос Японський вантажний безпілотник попрямував до МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський вантажний безпілотник попрямував до МКС

Космічний безпілотник Kounotori 9 зістикується з МКС через кілька днів

21 травня 2020, 14:38 comments2928
Поділіться публікацією:
Японський вантажний безпілотник попрямував до МКС

Японія запустила ракету з безпілотним вантажним судном Kounotori, розробленим космічним агентством країни JAXA, для виконання свого завдання з доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію. Ракета H2B з японським вантажним кораблем Kounotori 9 стартувала в 2:31 ранку з віддаленого космічного центру Tanegashima в префектурі Кагосіма на південному заході Японії.

Через п'ятнадцять хвилин Kounotori 9 був відірваний від ракети та виведений на заплановану орбіту. Вантажне судно, здатне вмістити до 6 тонн вантажів, було успішно запущено у всіх дев'яти його місіях, починаючи з 2009 року.

Запуск був останнім як для Kounotori, що в перекладі з японської означає "лелека", так і для ракети H2B, розробленої Mitsubishi Heavy Industries Ltd. "Ми хотіли б приступити до виконання кожного завдання і завершити його заключну місію тріумфом", — заявив Кейджі Судзукі, учасник космічної програми, під час віртуальної прес-конференції.

Згідно з повідомленням японського космічного агентства JAXA, циліндричний вантажний транспортер, що перевозить харчі, обладнання для експериментів та інші предмети, повинен прибути на космічну станцію 25 травня. Після стикування з МКС протягом декількох тижнів Kounotori 9 повинен покинути космічну станцію з непотрібними предметами і згоріти, повертаючись в атмосферу.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!