Головна Новини HI-tech космос Американська компанія з тріском провалила запуск ракети-носія
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія з тріском провалила запуск ракети-носія

Ракета вдало відстикувалась від літака, але до орбіти так і не дісталася

26 травня 2020, 12:54 comments2040
Поділіться публікацією:
Американська компанія з тріском провалила запуск ракети-носія

Компанія Virgin Orbit Річарда Бренсона зазнала невдачі у своєму першому випробувальному запуску нової ракети, яку підняв літак Боїнг 747 і випустив над Тихим океаном біля узбережжя Південної Каліфорнії.

Запуск спершу проходив добре до тих пір, поки ракета не була скинута з-під лівого крила реактивного літака. Їй так і не вдалося вийти на орбіту. Генеральний директор Ден Харт заявив під час брифінгу, що перед вильотом було проведено безліч тестів, обговорень і аналізу, щоб переконатися, що система готова.

Сильно модифікований гігантський реактивний літак вилетів з аерокосмічного порту Мохаве в пустелі на північ від Лос-Анджелеса і вилетів прямо за Нормандські острови, де відбулося падіння. Ракета повинна була стартувати за кілька секунд до того, як перша з двох ступенів загорілася і кинула її вниз по узбережжю в напрямку Південного полюса для виведення свого демонстраційного корисного навантаження на низьку навколоземну орбіту.

Мета польоту полягала в тому, щоб зібрати дані про кожен етап процесу запуску, а не мати корисний супутник на орбіті. Демонстраційне корисне навантаження було описане як інертна маса, і передбачувана орбіта була дуже низькою, щоб уникнути проблеми космічного сміття.

Успішний запуск Virgin Orbit став би значним кроком на шляху до відновлення роботи після того, як пандемія коронавіруса відіслала більшість співробітників додому на початку цього року, коли робочі місця, процедури та контроль місії були скориговані.

Як повідомляло видання "Коментарі", Virgin Orbit провела успішні випробування ракети-носія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!