Головна Новини HI-tech технології Нафтова вишка стане футуристичним маяком-готелем
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтова вишка стане футуристичним маяком-готелем

Нафтова вишка перетвориться на маяк, який функціонуватиме, як футуристичний готель

7 серпня 2019, 14:50 comments2043
Поділіться публікацією:
Нафтова вишка стане футуристичним маяком-готелем

Поки сучасні забудовники шукають відповіді на питання про те, як впровадити енергозберігаючі системи в існуючу інфраструктуру, сучасні архітектори вже пропонують оригінальні рішення.

Дизайнерська компанія Margot Krasojević Architecture, що базується в Пекіні, підготувала проект з перетворення нафтової вишки на південнокорейському узбережжі в футуристичний готель-маяк. Спорудження розташується на платформі з поворотними підводними турбінами, які будуть поглинати енергію припливів океану.

Це місце знаходиться недалеко від острова Чеджу, біля берега материкової частини Південної Кореї, і дістатися туди можна тільки на човні. Поки що там тільки нафтова вишка, яка незабаром буде переобладнано в опору для платформи майбутнього готелю.

2omi10O7FAtOaQ4AZpDG6CAat.jpg

Його архітектурний дизайн буде включати ряд з об'ємних, наповнених повітрям секцій, виконаних з композитів. Такий пристрій вибрано, щоб забезпечить легку вагу і плавучість – у випадку аварійної ситуації або сильного шторму модулі, наповнені повітрям, легко відокремляться від підстави та не потонуть у воді.

Турбіни, які розташуються навколо основного ряду модулів, будуть обертатися і перетворювати енергію вітру і хвиль в електрику.

Згідно з розрахунками дизайнерів, його буде достатньо для забезпечення всіх потреб готелю, включаючи опріснення води. Таким чином, споруда буде повністю автономною, а надлишкову енергію можна буде запасати в спеціальних акумуляторах.

Інтер'єр приміщень всередині плавучого готелю буде розділений на три основні частини – лобі, гостьові кімнати і зони загального користування. На самій вершині споруди буде встановлений великий ліхтар з лінзою Френеля, що посилає світлові сигнали в море. Також його заломлені промені будуть створювати яскраву, наповнену світлом атмосферу всередині будівлі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Абу-Дабі джерелом електроенергії стануть пішоходи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!