Головна Новини HI-tech технології Дослідники зі США з'ясували, як підвищити эффективність сонячних панелей
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники зі США з'ясували, як підвищити эффективність сонячних панелей

Нова технологія поки що існує лише на папері, але вже скоро почнуться експерименти і тести

8 серпня 2019, 13:19 comments2227
Поділіться публікацією:
Дослідники зі США з'ясували, як підвищити эффективність сонячних панелей

Уловлювання сонячного тепла за допомогою вуглецевих нанотрубок зробить сонячні батареї набагато більш ефективними, ніж зараз, коли вони генерують енергію лише за рахунок світла. Дослідники з США здійснили теоретичні розрахунки і мають намір втілити їх у життя.

У даний момент спекотний сезон значно знижує ефективність сонячних панелей. Тому необхідно охолоджувати установку або відводити надлишки тепла. Проте дослідники з Університету Райса знайшли спосіб уникнути усунення тепла шляхом його використання.

Команда вирішила доповнити панелі плівкою з вуглецевих нанотрубок для перекладу теплової енергії нагрітої панелі випромінювання у вузькій спектральній області. Таким чином надлишки тепла перетворяться в світло, яке забезпечить додаткову генерацію електроенергії.

Розробники вважають, що цей метод зробить використання сонячного тепла ефективнішим на 80% — це в чотири рази вище, ніж у більшості комерційно доступних моделей.

Поки мова йде лише про теоретичну модель, нові сонячні панелі з'являться на наших дахах не завтра і навіть не наступного тижня. Але це не скасовує того факту, що заявлене поліпшення продуктивності може покласти початок революції у відновлюваній енергетиці.

Як повідомляло видання "Коментарі", нафтова вишка стане футуристичним готелем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!