Національна служба охорони здоров'я Англії створила лабораторію штучного інтелекту

На думку експертів, це підвищить якість догляду за пацієнтами і забезпечить проведення нових наукових досліджень

Національна служба охорони здоров'я Англії створює національну лабораторію штучного інтелекту для поліпшення догляду за пацієнтами і проведення досліджень.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що ШІ володіє "величезною силою" для поліпшення медичної допомоги, порятунку життів і забезпечення того, щоб у лікарів було більше часу на роботу з пацієнтами.

Він оголосив, що 250 мільйонів фунтів стерлінгів будуть витрачені на підвищення ролі ШІ в системі охорони здоров'я. Тим не менш, ШІ створить нові проблеми, включаючи захист даних пацієнтів.

Вдосконалене програмне забезпечення вже демонструє свій потенціал в революційній медицині в таких областях, як діагностика пацієнтів, отримання нових знань про хвороби та поліпшення роботи лікарень.

Але розширення використання ШІ також створить проблеми для служби охорони здоров'я - від навчання персоналу до необхідності підвищення кібербезпеки і забезпечення конфіденційності пацієнтів.

Королівська безкоштовна лікарня в північному Лондоні піддалася критиці в 2017 році за те, що вона поділилася 1,6 мільйонами записів даних про пацієнтів з відділом штучного інтелекту Google DeepMind. Інформаційна комісія постановила, що лікарня зробила не достатньо для захисту даних пацієнтів.

Також в травні 2017 року NHS постраждала від великомасштабної кібератаки, яка завадила відвідуванню лікарень та лікарів загальної практики.

Як повідомляє видання "Коментарі", південнокорейська компанія Samsung випустила два нових смартфона.