Головна Новини HI-tech технології Національна служба охорони здоров'я Англії створила лабораторію штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Національна служба охорони здоров'я Англії створила лабораторію штучного інтелекту

На думку експертів, це підвищить якість догляду за пацієнтами і забезпечить проведення нових наукових досліджень

8 серпня 2019, 14:20 comments1653
Поділіться публікацією:
Національна служба охорони здоров'я Англії створила лабораторію штучного інтелекту

Національна служба охорони здоров'я Англії створює національну лабораторію штучного інтелекту для поліпшення догляду за пацієнтами і проведення досліджень.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що ШІ володіє "величезною силою" для поліпшення медичної допомоги, порятунку життів і забезпечення того, щоб у лікарів було більше часу на роботу з пацієнтами.

Він оголосив, що 250 мільйонів фунтів стерлінгів будуть витрачені на підвищення ролі ШІ в системі охорони здоров'я. Тим не менш, ШІ створить нові проблеми, включаючи захист даних пацієнтів.

Вдосконалене програмне забезпечення вже демонструє свій потенціал в революційній медицині в таких областях, як діагностика пацієнтів, отримання нових знань про хвороби та поліпшення роботи лікарень.

Але розширення використання ШІ також створить проблеми для служби охорони здоров'я — від навчання персоналу до необхідності підвищення кібербезпеки і забезпечення конфіденційності пацієнтів.

Королівська безкоштовна лікарня в північному Лондоні піддалася критиці в 2017 році за те, що вона поділилася 1,6 мільйонами записів даних про пацієнтів з відділом штучного інтелекту Google DeepMind. Інформаційна комісія постановила, що лікарня зробила не достатньо для захисту даних пацієнтів.

Також в травні 2017 року NHS постраждала від великомасштабної кібератаки, яка завадила відвідуванню лікарень та лікарів загальної практики.

Як повідомляє видання "Коментарі", південнокорейська компанія Samsung випустила два нових смартфона.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!