Головна Новини HI-tech технології У японському містечку Камікацу створили будинок з перероблених відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

У японському містечку Камікацу створили будинок з перероблених відходів

За задумом архітекторів, фасад будівлі, створений зі старих вікон, повинен стати променем надії для містечка, населення якого стрімко скорочується

12 серпня 2019, 11:48 comments2164
Поділіться публікацією:
У японському містечку Камікацу створили будинок з перероблених відходів

У японському містечку Камікацу з'явився незвичайний ресторан під назвою Kamikatz. Для його зведення та облаштування використовувалися тільки утилізовані матеріали і перероблені відходи. У будівлі розташований бар, пивоварня, а також житлові приміщення.

В фасад, висота якого вісім метрів, вмонтували вікна з покинутих прилеглих будинків. За задумом архітекторів вікна повинні стати своєрідним "ліхтарем надії, який дасть світло місту, яке бореться зі скороченням населення".

Будинок обладнаний "розумною" системою опалення, яка дозволяє обігріти дровами кілька поверхів. Це робиться за рахунок вентилятора, який забезпечує циркуляцію тепла.

Архітектори дизайнерського бюро Hiroshi Nakamura & NAP, які його спроектували і побудували, отримали за своє творіння премію WAN Sustainable Buildings Award, якою нагороджують кращі екобудинки в світі.

"Враховуючи те, що слово "паб" походить від "публічний будинок", ми вирішили втілити принципи співтовариства і намірів людей позбавлятися від відходів в архітектурі. Наша мета полягала в тому, щоб створити такий публічний будинок, щоб співтовариство могло б відчувати гордість за свої дії", — пояснюють дизайнери.

8oeXJlAlfz5I8lGOr9Nvryqxu.jpg

Містечко Камикацу, яке має всього 2000 жителів і розташоване в префектурі Токусіма на півдні Японії, з трьох сторін оточений горами висотою до 1000 метрів і хоче жити без відходів.

Воно знамените тим, що вирішило докорінно змінити свої споживчі звички, щоб до 2020 року стати одним з перших "безсміттєвих" міст в світі і переробляти 100% своїх відходів. Вже зараз їм вдається цей показник наблизити до 80% шляхом сортування відходів на 34 категорії.

Місцеві жителі, які стали збиратися в цьому пабі, починають по-справжньому розуміти, що їхні дії є не тільки забавою, але і творчістю. Надихнувшись будинком Kamikatz в рециркуляційному центрі міста встановили спеціальні полиці для збору будівельних матеріалів.

Така архітектура дозволяє місту не тільки економити енергію і ресурси і знизити кількість шкідливих викидів, але й залучити туристів і підтримати економіку регіону. Тепер паб є найбільшою прикрасою і гордістю жителів міста.

Як повідомляло видання "Коментарі", Toyota займеться створенням сервісних роботів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!