Головна Новини HI-tech технології Регулятори Великої Британії отримають більше повноважень у боротьбі проти шкідливого контенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Регулятори Великої Британії отримають більше повноважень у боротьбі проти шкідливого контенту

Регулятор Ofcom отримає право самостійно призначати штрафи і встановлювати їх розмір

12 серпня 2019, 13:28 comments1550
Поділіться публікацією:
Регулятори Великої Британії отримають більше повноважень у боротьбі проти шкідливого контенту

Уряд розглядає питання про надання повноважень на штраф додатків для обміну відео і веб-сайтів для регулятора ЗМІ Великої Британії. Ця пропозиція дасть регулятору Ofcom можливість накладати кілька мільйонів фунтів штрафу, якщо з'ясується, що платформа не змогла запобігти перегляд неповнолітніми порнографії, насильства та інші шкідливі контенти.

Регулюючий орган отримає такі повноваження з 19 вересня 2020 року.

Цей крок призначений для виконання зобов'язань Великої Британії перед ЄС, але може не знадобитися, якщо Brexit відбудеться в жовтні. Тоді це буде лише тимчасовим заходом, поки не буде призначений окремий регулятор онлайн-шкоди.

"Впровадження AVMSD [Директиви про аудіовізуальні медіа-послуги] вимагається як частина зобов'язань Сполученого Королівства, що випливають з її членства в Європейському Союзі, і до тих пір, поки Велика Британія офіційно не покине Європейський Союз, всі зобов'язання залишаються в силі", — сказав представник відділу цифрових технологій, культури, засобів масової інформації та спорту.

"Якщо Велика Британія вийде з Європейського Союзу без угоди, ми не будемо зобов'язані вносити AVMSD в законодавство країни", — додав він.

У свою чергу, в Ofcom заявили, що готові взяти повноваження. Благодійна організація NSPCC привітала таке рішення.

"Важливо відзначити, що це реальний шанс внести законодавчий захист перед майбутнім законопроектом про шкоду онлайн і, нарешті, притягнути до відповідальності сайти, якщо вони піддають дітей ризику" — заявили представники організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!