Головна Новини HI-tech технології Американський концерн Caterpillar створив перший електричний екскаватор
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський концерн Caterpillar створив перший електричний екскаватор

Вперше такий вид робочого транспорт працює виключно на електриці

12 серпня 2019, 15:05 comments2744
Поділіться публікацією:
Американський концерн Caterpillar створив перший електричний екскаватор

Концерн Caterpillar разом з Pon Equipment представив перший повністю електричний повнорозмірний 26-тонний екскаватор Cat 323F з акумулятором ємністю 300 кВт⋅год. Даний прототип був побудований в Г'єллеросені, за межами Осло в Норвегії для будівельної компанії Veidekke, яка планує використовувати 8 таких електричних екскаваторів.

Компанія очікує, що електричний екскаватор забезпечить кращий досвід використання для її співробітників за рахунок зниження забруднення повітря і шуму на будівельних майданчиках. Щодня будівельники працюють всередині і зовні будівельних машин, які викидають вихлопні гази якими вони дихають. З електричними екскаваторами це значно поліпшить життя багатьох робітників.

За даними компанії, це перший раз, коли 26-тонний екскаватор був перетворений в електричний. Він оснащений величезним акумулятором на 300 кВт⋅год вагою 3,4 тонни, який розроблений таким чином, щоб витримувати безліч силових навантажень.

JIuTLnoWasE8GX1LZRa44Oj0x.jpg

Трансмісія екскаватора включає в себе електродвигун потужністю 122 кВт, який майже безшумний, хоча чутно при роботі гідравлічні насоси.

Вони вважають, що дана ємність батареї може забезпечити від п'яти до семи годин безперервного використання екскаватора перед зарядкою, яку можна виконати за ніч.

Споживання енергії має становити від 40 до 60 кВт⋅год в годину. Зарядка займає не менше однієї години для наступного години роботи з використанням звичайної трифазної промислової розетки на 43 кВт в Європі.

Ойвинд Ларсен, директор з будівництва Veidekke сказав, що електричний екскаватор дозволить скоротити викиди CO2 на 52 тонни і додав: "Для нас важливо використовувати нові технології, які допомагають скоротити викиди від нашого парку будівельних машин, і не в останню чергу поліпшити повсякденне життя тих, хто використовує машини"

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії створили будинок з перероблених відходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!