Головна Новини HI-tech технології Управління інформаційної комісії Великої Британії перевірить технологію розпізнавання облич на лондонському вокзалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Управління інформаційної комісії Великої Британії перевірить технологію розпізнавання облич на лондонському вокзалі

Регулятори стурбовані надмірним втручанням у приватне життя громадян

16 серпня 2019, 10:36 comments1793
Поділіться публікацією:
Управління інформаційної комісії Великої Британії перевірить технологію розпізнавання облич на лондонському вокзалі

Система розпізнавання облич на вокзалі Кінгс-Крос повинна бути досліджена британською сторожовою системою захисту даних.

Поширення в ЗМІ інформації про систему розпізнавання облич на сайті вокзалу спонукало Управління інформаційної комісії (ICO) розібратися, як вона використовується. ICO буде перевіряти технологію на місці і як вона працює, щоб переконатися, що вона не порушує закони про захист даних.

Регулятор заявив, що "глибоко стурбований" зростаючим використанням технології розпізнавання осіб.

Видання Financial Times було першим, хто повідомив, що на ділянці площею 67 акрів (0,3 кв. км) навколо станції Кінгс-Кросс в Лондоні використовувалася жива система сканування облич.

Розробник Argent заявив, що він використовував технологію, щоб "забезпечити громадську безпеку", і це був лише один із кількох методів виявлення та відстеження" на місці. Але використання камер і баз даних для з'ясування, хто проходить через сайт і користується ним, виявилося суперечливим.

Досі Argent не пояснив, як давно він використовує камери розпізнавання осіб, яка правова основа їх використання або які системи він використовує для захисту даних, що збираються.

У заяві ICO говориться: "Сканування облич людей, коли вони законно займаються своїм повсякденним життям, з метою їх виявлення, являє собою потенційну загрозу приватного життя, яка повинна стосуватися всіх нас".

Регулюючий орган заявив, що прагне забезпечити, щоб розробник King's Cross використовував цю технологію у відповідності з законами Великої Британії, що регулюють використання даних.

"Простіше кажучи, будь-які організації, охочі використовувати технологію розпізнавання облич, повинні дотримуватися закону — і вони повинні робити це чесно, прозоро та підзвітно", — заявили в ICO.

Як повідомляло видання "Коментарі", Велика Британія пригрозила санкціями Facebook і Twitter.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!