Китайська компанія Sinogene почне клонувати домашніх улюбленців

Успішне клонування кошеняти надихнуло поставити цю послугу на потік

Двадцять першого липня на світ з'явилося кошеня на прізвисько Часник, клоноване пекінською компанією Sinogene Biotechnology Company. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Часник став першим успішно клонованим котом в Китаї (перша клонована в світі кішка народилася в кінці 2001 року).

"Після його успішного створення ми почнемо надавати офіційні послуги по клонуванню", — повідомив журналістам заступник директора компанії Чжао Цзяньпін.

Клонування кішки або собаки вимагає культивування ембріона з клітини тваринного перед імплантацією в матку сурогатної матері. Весь процес — від вилучення клітин до народження — триває близько двох місяців, розповів Лай Лянсює, науковий співробітник Китайської академії наук. При цьому на створення копії свого улюбленця доведеться витратити близько 35 тисяч доларів.

Часник і кішка, у якої були взяті клітини для клонування, виглядають абсолютно ідентично, проте мають різний характер. Фахівці запевняють, що тривалість життя "копії" буде такою ж, як і у звичайної тварини. Компанія також має намір використати штучний інтелект або технології людино-машинного інтерфейсу: це дозволить перенести спогади і характерні риси "оригінального" тварини його клону.

китайські вчені створили першу вакцину від вірусу Зіку.