Головна Новини HI-tech технології Китайська компанія Sinogene почне клонувати домашніх улюбленців
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайська компанія Sinogene почне клонувати домашніх улюбленців

Успішне клонування кошеняти надихнуло поставити цю послугу на потік

21 серпня 2019, 11:09 comments2830
Поділіться публікацією:
Китайська компанія Sinogene почне клонувати домашніх улюбленців

Двадцять першого липня на світ з'явилося кошеня на прізвисько Часник, клоноване пекінською компанією Sinogene Biotechnology Company. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Часник став першим успішно клонованим котом в Китаї (перша клонована в світі кішка народилася в кінці 2001 року).

"Після його успішного створення ми почнемо надавати офіційні послуги по клонуванню", — повідомив журналістам заступник директора компанії Чжао Цзяньпін.

Клонування кішки або собаки вимагає культивування ембріона з клітини тваринного перед імплантацією в матку сурогатної матері. Весь процес — від вилучення клітин до народження — триває близько двох місяців, розповів Лай Лянсює, науковий співробітник Китайської академії наук. При цьому на створення копії свого улюбленця доведеться витратити близько 35 тисяч доларів.

Часник і кішка, у якої були взяті клітини для клонування, виглядають абсолютно ідентично, проте мають різний характер. Фахівці запевняють, що тривалість життя "копії" буде такою ж, як і у звичайної тварини. Компанія також має намір використати штучний інтелект або технології людино-машинного інтерфейсу: це дозволить перенести спогади і характерні риси "оригінального" тварини його клону.

U7bZmPb-7cTN7CFOd7rYh868b.jpeg

За словами Чжао Цзяньпиня, кілька власників кішок вже забронювали послугу на випадок смерті своїх улюбленців. А оскільки два роки тому Sinogene успішно клонувала собаку по кличці Лун Лун, тепер компанія пропонує послуги по створенню копій собак, вартість процедури — 54 тисячі доларів.

Незважаючи на те що багато представників наукового світу скептично ставляться до повсюдного впровадження клонування та генного редагування, технологія отримання кількох генетично ідентичних організмів не стоїть на місці: на початку року в Китаї на світ з'явилися п'ять клонів макаки з зміненими генами.

Як повідомляє видання "Коментарі", китайські вчені створили першу вакцину від вірусу Зіку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!