Головна Новини HI-tech технології Дослідники Гарвардського університету створили роботизовані шорти
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники Гарвардського університету створили роботизовані шорти

Спеціальні роботизовані шорти полегшать навантаження під час бігу та піших прогулянок

22 серпня 2019, 11:48 comments2109
Поділіться публікацією:
Дослідники Гарвардського університету створили роботизовані шорти

Дослідники Гарвардського університету розробили нові потужні шорти, які дозволять вам почувати себе значно легше при ходьбі або бігу. Scientific American повідомляє, що 11-фунтова система, побудована навколо пари гнучких шорт і мотора, надітого на поперек, може принести користь кожному, хто повинен долати великі відстані пішки, в тому числі любителям активного відпочинку, військовослужбовцям та рятувальникам.

За словами дослідників, які опублікували свої висновки в журналі Science, ця система відрізняється від попередніх экзокостюмів тим, що вона полегшує як ходьбу, так і біг. Проблема, показана на відео, що супроводжує дослідження, полягає в тому, що ваші ноги працюють дуже по-різному в залежності від того, чи ходите ви бігаєте. При ходьбі ваш центр мас рухається як "перевернутий маяк", в той час як біг змушує його рухатися як "система пружинної маси". Система повинна бути в змозі пристосувати до обох моделей, і відчувати, коли хода користувача змінюється.


Екзошорти працюють, з'єднуючи двигуни, які носять на нижній частині спини, до стегон користувача через серію приводних кабелів. Докладаючи силу до цих кабелів, система здатна допомогти сідничним м'язам у підтримці ніг. Вся установка живиться від встановленої на талії батареї, якої вистачає на відстань близько п'яти миль. Загальна вага экзокостюми становить 11 фунтів, хоча та ж сама команда в даний час розробляє систему, яка важить на 40 відсотків менше.

Крім допомоги людям, яким необхідно долати великі відстані пішки, команда сподівається, що одного разу система зможе допомогти будь-якій людині з інвалідністю, яка обмежена в ходьбі.

Екзошорти не без недоліків. На фотографіях система виглядає дуже громіздкою, особливо в нижній частині спини, де вона обмежує можливості власника носити з собою повнорозмірний рюкзак. Система розроблена для чоловічих стилів ходьби, оскільки складно адаптувати екзоскелети до індивідуальних форм тіла і стилям рухів. Однак Scientific American повідомляє, що в даний час розробляються нові версії для жінок.

Як повідомляє видання "Коментарі", експерименти з дорогою на сонячних панелях зазнав краху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!