Головна Новини HI-tech технології Улюбленою мішенню хакерів стають медичні установи
commentss НОВИНИ Всі новини

Улюбленою мішенню хакерів стають медичні установи

Хакерські атаки на медичні установи обіцяють більший прибуток

23 серпня 2019, 17:22 comments2164
Поділіться публікацією:
Улюбленою мішенню хакерів стають медичні установи

Як стало відомо з нового звіту Cyber Threats and Healthcare американської компанії FireEye, яка спеціалізується на кібербезпеці, хакери, які швидше за все діють з Китаю, зламали сайт великої індійської організації охорони здоров'я і викрали 6,8 млн. записів, що містять інформацію про пацієнтів та лікарів. Записи містять конфіденційну персональну інформацію про пацієнтів, про їх лікуючих лікарів, діагнози та історію лікування. Як і завжди, кіберзлочинці роблять це заради наживи, продаючи вкрадені дані на підпільних ринках – в період з жовтня 2018 р. по березень 2019 р. аналітики FireEye виявили декілька баз даних, які коштували понад 2 тис. дол.

Також у звіті експерти відзначили, що хакерські угруповання, що базуються в Китаї, все частіше обирають мішенню своїх атак медичні установи, що спеціалізуються на боротьбі з раком. На думку аналітичної компанії, це відображає зростаючу стурбованість КНР з приводу росту захворюваності на рак та смертності в країні. Цими незаконними методами країна намагається скоротити державні витрати на охорону здоров'я.

Інша мотивація діяльності хакерів, зрозуміло, фінансова. У КНР один з найбільш швидкозростаючих фармацевтичних ринків у світі. Доступ до досліджень міжнародних компаній створює вигідні можливості для китайських фірм. Це може дозволити китайським корпораціям виводити на ринок нові ліки швидше, ніж західні конкуренти, йдеться в звіті FireEye.

Як повідомляє видання "Коментарі", сайт Європейського центробанку атакували хакери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!