Головна Новини HI-tech технології Французька компанія Arup будує будинки за допомогою монтажної піни
commentss НОВИНИ Всі новини

Французька компанія Arup будує будинки за допомогою монтажної піни

Для будівництва таких будинків використовується технологія 3D-друку

27 серпня 2019, 14:29 comments4888
Поділіться публікацією:








Французька компанія Arup будує будинки за допомогою монтажної піни

В індустрії 3D-будівництва стало відомо про декілька нових цікавих проектів, серед яких можна згадати друкований будинок за $4000 від стартапу New Story і "перший європейський 3D-друкарський дім", представлений інженерною компанією Arup.

Особливістю технології французьких інженерів є друк полого каркаса з монтажної піни, яка одночасно служить і опалубкою для заливання бетону, і теплоізоляційним шаром.

3D-друк застосовується не тільки для створення пластикових моделей, але і в промислових цілях. Наприклад, з її допомогою вже друкують авіадвигуни та планують налагодити випуск ракет, а нещодавно китайський виробник повідомив, що готує до виходу на масовий ринок друкований електромобіль за $10 тис. Крім цього, на 3D-принтерах можна по частинах або цілком друкувати будинки, і деякі будівлі вже були створені в якості експерименту. Вже є компанії, що пропонують зведення таких будинків в промислових масштабах.


Зазвичай такі принтери використовують бетон або будівельні суміші і відразу друкують з них жорстку основу будівлі у вигляді суцільної або подвійний стіни. Інженери з проекту Yhnova, проведеного Нантским університетом і кількома будівельними фірмами, вибрали інший метод. Вони вирішили друкувати монтажною піною подвійну стіну, у внутрішню порожнину якої заливається бетон. В результаті виходить єдина конструкція, внутрішній шар якої надає будівлі жорсткість, а піна забезпечує теплоізоляцію.

Для зведення будинку інженери використовували промислового робота на рухомій платформі. Він являє собою великий маніпулятор, на кінці якого закріплений екструдер для монтажної піни. Під час роботи він наносив піну відповідно до завантаженої в нього 3D-моделі будівлі. Після нанесення піни будівельники періодично заливали зведену частина бетоном, а також вставляли рами дверей і вікон. Після зведення стін на них закріпили дерев'яні перекриття і встановили дах.

В результаті інженери отримали п'ятикімнатний одноповерховий будинок з площею 95 квадратних метрів. Передбачається, що в будинок заселиться сім'я, обрана в рамках програми соціального житла.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Амстердамі заборонять проїзд автомобілів на дизельних і бензинових двигунах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!